Startside | Kokeboken

Dampet torskefilet med strimlet ny kål.

4 personer.

800g fersk torskefilet
Salt -pepper
1 ny kål
1 laurbær
1 ss gressløk
1 ss persille
2 dl fløte
1 ss smør

Skjær kålen i tynne strimler og damp den med litt
vann og salt . Slå på fløten og kok til sausen tykner.
Tilsett gressløk og persille og rør inn smør.
Damp fisken i lettsaltet vann kokt med laurbær og
anrett den på sausen. Server kokte poteter og rotgrønnsaker til.


6 sild på en fjøl.

LETTSTEKT LAKSEFILET MED VERMUTSAUS.

4 personer.

 

800 g laksefilet                     Saus

200 g kantareller                  1 dl tørr vermut

2 ss finhakket persille         1 dl tør hvitvin    

100 g sukkererter                 4 stk sjalottløk

salt                                         3 dl kremfløte

kvernet hvit pepper            1 ss usaltet smør

                                               1 laurbærblad

Kok inn vermut, hvitvin, 1 knust laurbærblad og
finhakket sjalottløk til en tredjedel. Tilsett kremfløte
og kok inn til det tykner. Pisk inn usaltet smør og
smak til med salt og kvernet hvit pepper.
Skjær laksen i passe stykker. Krydres med salt og pepper.
Stekes i olivenolje i en teflonpanne til den er gylden.
Stek kantarellene i smør og litt olje. Bland inn finhakket
persille og smak til med salt og pepper . Kok sukkerertene
i litt vann med smør og salt .
Anrett fisken på sausen , ha på kantareller og sukkererter.
Server med villris.


lubbesild

SEIFILET SUPPE MED GRØNNSAKER.

4 personer.

 

400 g seifilet                         Frisk koriander
100 g reker eller kreps         Frisk kjørvel
1 rødløk                                 2 stk laurbærblad

1 gulrot

1 purre

1 dl fløte

Smør/mel til jevning

Skjær fisken i terninger, sett over 6 dl vann og trekk
fisken i dette sammen med 2 laurbærblad.
Kutt alle grønnsakene i strimler og damp dem i
fiskekraften, sil av grønnsakene og jevn kraften
med smør og mel. Tilsett fløte og kok opp , sil igjen og
tilsett fisken, grønnsakene og rekene.
Hakk koriander og kjørvel, dryss i suppen, la dette trekke
noen minutter. Serveres rykende varmt. Med godt brød.

 

BEKKØRRET MED FENNIKEL.

4         personer

4 stk bekkørret                     Cognac

2 stk fennikel                        salt + pepper

1 ss olje

Hvitløk

Rens fisken, og fyll buken med finhakket fennikel.
Lag et snitt i siden på fisken og fyll med skiver av
fennikel og hvitløk.
Krydres godt med salt og pepper. Brunes let i olje.
Brun skiver av fennikel gylden i olje, og ha de så i
en ildfast form.
Legg fisken oppå, og stek den ferdig i stekeovn
ved 70 grader i ca. 30 minutter.