Dampet torskefilet med strimlet ny kål.
4 personer.
800g fersk torskefilet
Salt -pepper
1 ny kål
1 laurbær
1 ss gressløk
1 ss persille
2 dl fløte
1 ss smør
Skjær kålen i tynne strimler og damp den
med litt
vann og salt . Slå på fløten og kok til
sausen tykner.
Tilsett gressløk og persille og rør inn
smør.
Damp fisken i lettsaltet vann kokt med
laurbær og
anrett den på sausen. Server kokte
poteter og rotgrønnsaker til.
6 sild på en fjøl.
LETTSTEKT LAKSEFILET MED VERMUTSAUS.
4 personer.
800 g laksefilet Saus
200 g kantareller 1 dl tørr vermut
2 ss finhakket persille 1 dl tør hvitvin
100 g sukkererter 4 stk sjalottløk
salt 3 dl kremfløte
kvernet hvit pepper 1 ss usaltet smør
1 laurbærblad
Kok inn vermut, hvitvin, 1
knust laurbærblad og
finhakket sjalottløk til en
tredjedel. Tilsett kremfløte
og kok inn til det tykner.
Pisk inn usaltet smør og
smak til med salt og kvernet
hvit pepper.
Skjær laksen i passe stykker.
Krydres med salt og pepper.
Stekes i olivenolje i en
teflonpanne til den er gylden.
Stek kantarellene i smør og
litt olje. Bland inn finhakket
persille og smak til med
salt og pepper . Kok sukkerertene
i litt vann med smør og salt
.
Anrett fisken på sausen , ha
på kantareller og sukkererter.
Server med villris.
lubbesild
SEIFILET SUPPE MED GRØNNSAKER.
4 personer.
400 g seifilet Frisk
koriander
100 g reker eller kreps Frisk
kjørvel
1 rødløk 2
stk laurbærblad
1 gulrot
1 purre
1 dl fløte
Smør/mel til jevning
Skjær fisken i terninger,
sett over 6 dl vann og trekk
fisken i dette sammen med 2
laurbærblad.
Kutt alle grønnsakene i
strimler og damp dem i
fiskekraften, sil av
grønnsakene og jevn kraften
med smør og mel. Tilsett
fløte og kok opp , sil igjen og
tilsett fisken, grønnsakene og
rekene.
Hakk koriander og kjørvel,
dryss i suppen, la dette trekke
noen minutter. Serveres
rykende varmt. Med godt brød.
BEKKØRRET MED FENNIKEL.
4 personer
4 stk bekkørret Cognac
2 stk fennikel salt + pepper
1 ss olje
Hvitløk
Rens fisken, og fyll buken
med finhakket fennikel.
Lag et snitt i siden på
fisken og fyll med skiver av
fennikel og hvitløk.
Krydres godt med salt og
pepper. Brunes let i olje.
Brun skiver av fennikel
gylden i olje, og ha de så i
en ildfast form.
Legg fisken oppå, og stek den
ferdig i stekeovn
ved 70 grader i ca. 30
minutter.